Profiterol cu sos de ciocolată, o retetă de cofetărie usor de preparat chiar si acasă

4785

Ingrediente pentru gogoşele:  100 ml ulei, 200 ml apă, 1 praf sare, 3 ouă mari, 250 gr faina.

Ingrediente pentru crema de vanilie: 500 ml lapte, 200 g zahăr, 4 linguri făină, un baton vanilie, 1 praf sare, 100 g unt, 400 g îngheţată de vanilie, 2 oua,   frişcă pentru ornat, sirop de ciocolată.

Mod de preparare: Se pune intr-o oala la foc mic, apa, sarea şi uleiul. Când încep să fiarbă, se adaugă făina in ploaie şi se amestecă până se obţine o cremă tare. Se lasă crema la răcit pana jaunge la temperatura camerei. După ce s-a răcit, se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând după fiecare ou adăugat. După încorporarea ouălelor, compoziţia se toarnă într-un poş şi se formează gogoşelele de profiterol ca niste bănuţi. Intr-o tavă tapetat cu hartie de copt, se pun gogoselele si se bagă la copt , în cuptorul încins în prealabil la 180 de grade si se coc circa 10-15 minute in functie de cuptorul fiecaruia.

Prepararea cremei de vanilie: Zahărul se freacă cu ouăle şi un praf de sare, se adaugă făina in ploaie şi laptele călduţ. E pune la fiert la foc mic, se adaugă batonul de vanilie. Se amestecă in continuu, până se întăreşte crema. La sfârşit, se adaugă untul şi se încorporează bine in cremă.


După ce s-au răcit gogoşele, se taie in jumatate , atât cât să se poată fi umplute cu crema rece şi cu îngheţată. Se aşază în formă de piramidă şi se ornează cu sirop de ciocolată.
Vă dorim poftă bună si spor la gătit!