Prăjitură Fantezie de ciocolată

393

Ingrediente pentru blat: 6 ouă, 3 linguri zahăr, 6 linguri  făină, două lingurite de cacao, 100 ml ulei, un plic praf de copt, un praf de sare  

Ingrediente pentru ciocolată: 250gr zahăr, 150 ml de apă, un plic de zahăr vanilat, 150gr unt cu 80% grăsime, 400gr  lapte praf alimentar, 100gr de cacao neagră , 4 lingurite de ulei, o fiolă esentă de rom.

Mod de preparare. Prepararea blatului. Se separă gălbenuşurile de albuşuri . Gălbenuşurile se mixează cu zahărul , peste ele se adaugăm uleiul în fir subţire şi se continuă mixarea . Se amestecă intr-un bol făina cu cacaoa şi praful de copt .    
Albuşurile se mixează spumă cu un praf de sare şi se încorporează în compoziţia de gălbenuşuri . Se amestecă uşor , cu mişcări de jos în sus . Se toarnă compoziţia într-o tavă cu dimensiunea de 25×35 cm, tapetată cu hârtie de copt . Se dă tava la copt in cuptorul încălzit la 180˚ si se coace pentru circa 25-30 de minute. După ce blatul este copt se lasă la răcit pe un grătar . Cand blatul este rece se taie pe lungime in trei foi subtiri, relativ egale.

Prepararea ciocolatei. Se pune la fiert zahărul cu zahărul vanilat si cu apa. Se lasă la fiert  la foc mic, si se amestecă cu o lingură de lemn să nu se lipească pană se obtine un sirop gros. După ce siropul este suficient de legat se dă deoparte si se adaugă untul. Se omogenizează bine . Laptele praf se amestecă cu cacaoa si ce adaugă in ploaie peste compozitia de sirop si se amestecă pană se omogenizează bine toate ingredientele, apoi se adaugă uleiul,esenta de rom si se mai amestecă circa  2-3 minute. Uleiul va ajuta ciocolata să nu se intărească foarte rău si să poată fi usor de tăiată.

Compozitia obtinută se toarnă peste blat si se lasă la rece timp de 2-3 ore, apoi se poate portiona cu un cutit bine ascutit.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!