Prăjitură cu mac si nucă de cocos

3350

Ingrediente pentru blat :6 albusuri, 200gr de zahar, 100gr mac,100gr nucă de cocos, 5 linguri de făină, un plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă  :200 ml lapte, 150gr zahăr, un zahăr vanilat, 3 linguri făină, 4 gălbenusuri, 200gr unt

Alte ingrediente necesare : 2 pachete biscuiti Picnic, 4 linguri de zahăr, o fiolă esentă de rom, 50gr ciocolată neagră, 100ml apă

Mod de preparare :Prepararea blatului:   Albusurile se mixează spumă impreună cu zahărul. In compozitie se adaugă macul si nuca de cocos, apoi se amestecă bine ingredientele. Făina se amestecă cu praful de copt si se adaugă peste compozitie. Se omogenizează bine , iar compozitia obtinută se toarnaă intr-o tavă tapetată cu hartie de copt. Se coace circa 25-30 de minute in cuptorul incins la 180˚. După ce este copt se scoate din tavă si se lasă la răcit pe un grătar.

Prepararea cremei:  Gălbenusurile se freacă cu 150gr zahăr si cu  zahărul vanilat, pană devin spumoase. Peste compozitie se adaugă 3 linguri de făină si se amestecă bine. Se toarnă  laptele si se pune compozitia la fiert, avand grijă să amestecati in cremă pană se ingroasă. După ce este suficient de groasă se  pune la răcit. Untul se mixează spumă si se adaugă peste cremă, apoi se mai mixează circa 2-3 minute pană se obtine o cremă fină.

Asamblarea prăjiturii: Se intinde crema in strat uniform peste blat. Deasupra cremei se asează un strat de biscuiti inmuiati intr-un sirop făcut din 4 linguri de zahăr,100ml apă si o esentă de rom. Peste biscuiti se glazurează cu ciocolată topită la bain marie. Prăjitura se dă la rece circa 2 ore inainte de a fi servită.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!