Prajitura cu foi de napolitana, crema fanta si crema de nuca

19069

1 pachet cu foi de napolitana subtiri

Ingrediente pentru crema de nuca : 350 gr zahăr, 4 gălbenusuri, 150 gr unt , 250 gr nucă măcinată, o fiolă esentă de rom

Ingrediente pentru crema fanta: 2 plicuri mari de budincă de vanilie, 800 ml suc Fanta, 5 linguri zahăr

Mod de preparare

Prepararea cremei de nuca. Gălbenusurile se freacă cu 150g zahăr. Intr-o cratită care nu lipste se caramelizeaza  200 g zahăr pană ce zaharul este complet topit si ajunge sa aiba o culoare usor aramie. Peste zahărul caramelizat se adaugă nuca măcinată , se amestecă,bine si se mai lasă la fiert circa 2-3 minute. Este foarte important să amestecati continu să nu se ardă si să devină amăruie.  Peste compozitie se adaugă untul tăiat cubulete si se amestecă pană se omogenizează bine, apoi se adaugă gălbenusurile frecate cu zahărul.   Compozitia se lasă la fiert circa 5-6 minute cat să clocotească de cateva ori, apoi se ia de pe foc, se adaugă esenta de rom si se amestecă. La această cremă este foarte important ca la toate operatiunile să se amestece in continuu in compozitie, să nu  se lipească sau să se ardă. Crema trebuie sa fie fierbinte cand este intinsa peste foile de napolitana.

Prepararea cremei Fanta. Budinca se prepară conform indicaţiilor de pe plic , si  în loc de lapte se folosesc cei 800 ml Fanta .Se amesteca cu zharul si cu ajutorul unei spatula se amesteca in oala pana se ingroasă. Dupa ce are consistenta dorita se opreste focul. Crema trebuie sa fie fierbinte cand este intinsa peste foile de napolitana.

Asamblarea prajiturii. Pe un platou drept se pune prima foaie de napolitana. Peste ea se intinde uniform crema de nuca,apoi se pune o noua foaie de napolitana,se apasa pe ea usor cu buricele degetelor sa se aseze bine. Peste ea se intinde uniform  crema Fanta si se continua procedura alternand cremele pana se termina foile si cremele. Dupa ce ati terminat de pus utima foaie peste prajitura se pune un tocator de lemn mai subtirel sa o presam usor. Pajitura se tine la rece  peste noapte, apoi se poate portiona si servi. 

Sa aveti pofta buna si spor la gatit!