Prajitura cu foi de napolitana, crema fanta si crema de nuca

3279

1 pachet cu foi de napolitana

Ingrediente pentru crema de nuca : 350 gr zahăr, 4 gălbenusuri, 150 gr unt , 250 gr nucă măcinată, 2 foi de napolitană, o fiolă esentă de rom

Ingrediente pentru crema fanta: 2 plicuri budincă de vanilie, 800 ml suc Fanta, 5 linguri zahăr

Mod de preparare. Prepararea cremei de nuca. Gălbenusurile se freacă cu 150g zahăr. Intr-o cratită care nu lipste se caramelizeaza  200 g zahăr pană ce aharul este complet topit si ajunge sa aiba o culoare usor aramie. Peste zahărul caramelizat se adaugă nuca măcinată , se amestecă,bine si se mai lasă la fiert circa 2-3 minute. Este foarte important să amestecati continu să nu se ardă si să devină amăruie.  Peste compozitie se adaugă untul tăiat cubulete si se amestecă pană se omogenizează bine, apoi se adaugă gălbenusurile frecate cu zahărul.   Compozitia se lasă la fiert circa 5-6 minute cat să clocotească de cateva ori, apoi se ia de pe foc, se adaugă esenta de vanilie si se amestecă. La această cremă este foarte important ca la toate operatiunile să se amestece in continuu in compozitie, să nu  se lipească sau să se ardă. Crema trebuie sa fie fierbinte cand este intinsa peste foile de napolitana.

Prepararea cremei Fanta. Budinca se prepară conform indicaţiilor de pe plic , si  în loc de lapte se folosesc cei 800 ml Fanta .Se amesteca cu zharul si cu ajutorul unei spatula se amesteca in oala pana se ingroasă. Dupa ce are consistenta dorita se opreste focul. Crema trebuie sa fie fierbinte cand este intinsa peste foile de napolitana.

Asamblarea prajiturii

Pe un platou drept se pune prima foaie de napolitana. Peste ea se intinde uniform crema de nuca,apoi se pune o noua foaie de napolitana. Peste ea se intinde uniform  crema Fanta si se continua procedeul alternand cremele pana se termina ingredientele si cremele.Pajitura se tine la rece 2-3 ore sau peste noapte, apoi se poate portiona si servi. Puteti sa inversati si ordinea de punere a cremelor si sa le decorati cu aveline din crema.


Abonati-va canalului nostru de youtube pentru mai multe retete video : https://bit.ly/2JssbSZ

Sa aveti pofta buna si spor la gatit!