Prăjitură fără coacere cu brânză de vaci şi nectarine

7624

Ingrediente pentru blat:  250 g biscuiti  digestivi sau normali,150 g unt cu 80% grasime, 50 g zahăr, 50 g smântână

Ingrediente pentru umplutură: 3 nectarine mari curăţate de coajă, 280 g brânză de vaci dulce, 150 g zahăr tos vanilat, 1 lingură lichior de portocale, 150 ml friscă 

Ingrediente pentru ornat:  2 nectarine, 1 plic gelatină transparentă

Mod de preparare : Se  maruntesc  biscuitii, se amestecă cu zahărul si untul topit, apoi se adaugă  smântâna . Compoziţia obtinută se toarnă într-o formă rotundă cu diamentrul de 25 cm si cu pereţii detaşabili , apoi se presează bine cu o lingură şi se da la rece pentru aproximativ 15-20 minute.

Prepararea cremei. Se freacă brânza de vaci cu zahărul, se adaugă, pe rând, lichiorul de portocale,si necatrinele tăiate in cubulete mici . Se amesteca usor pana se omogenizeaza. Frisca se mixează separat pana se intăreste , apoi se amestecă cu branza.

Asamblarea prăjiturii: Se scoate blatul prăjiturii din frigider, se toarnă compoziţia pentru umplutură şi se pune forma din nou la frigider pentru 1 ora .  Când prăjitura este inchegată,  se aseaza peste ea nectarinele feliate , gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj si se adauga peste nectarine. Se mai lasa 20 d eminute la rece,se indeparteaza forma ,se aseaza pe un platou si poate fi portionata si servita.

Va dorim poftă bună si spor la gătit!