Prăjitură Căciulă rusească

3906

Ingrediente pentru blaturi :4 ouă, 200 gr zahăr, 100 ml ulei, 100 ml apă fierbinte, 250 gr făină, un pliculet praf de copt, 2 lingurite de cacao, o fiolă esentă de vanilie. 

Ingrediente pentru cremă :un plic budincă de vanilie, 2 ouă, 4 linguri zahăr, 350 ml lapte, o ciocolată albă, o fiolă esentă de vanilie, 200 gr unt cu 80% grăsime(tinut la temperatura camerei)

Ingrediente pentru glazură si decor :100 gr ciocolată cu lapte, doua linguri ulei,  150 gr nucă de cocos

Mod de preparare :Prepararea blatului.  Se separă gălbenusurile de albusuri. Gălbenusurile se mixează cu zahărul pană se albesc. Peste ele se adaugă uleiul, apa, esenta de vanilie si se amestecă bine, mixand circa 2-3 minute.  Se adaugă făina amestecată cu praful de copt si se amestecă. Albusurile se bat spumă , pană devin o spumă fermă si albă, si se încorporează în compozitia de gălbenusuri. Se amestecă bine compozitia cu o spatulă din silicon. Compozitia se imparte in două părti egale. O parte se toarnă simplă intr-o tavă cu dimensiunea 26x24cm, tapetată cu hartie de copt si se dă la copt in cuptorul preîncălzit la 180⁰ circa  20- 25 min. In compozitia rămasă se adaugă cacaoa si se amestecă bine compozitia. Se repetă procedeul coacerii si cu al doi-lea blat.

După ce sunt copate, se lasă blaturile la răcorit si cand sunt incă calde  cu ajutorul unei forme rotunde se decupează cerculete egale din fiecare blat.

Prepararea cremei. Se prepară budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se amestecă budinca cu zahărul,  ouăle bătute , se adaugă laptele si se pune pe baie de aburi, amestecand continuu pană ce crema se îngroasă, apoi se adaugă esenta de vanilie.
Ciocolata se rade pe răzătoarea mare, si se adaugă peste crema fierbinte. Se amestecă pană se obtine o cremă fină, apoi se lasă la răcit. Untul păstrat la temperatura camerei se mixează spumă si se adaugă peste cremă si se omogenizează bine.

Asamblarea prăjiturii. Pe fiecare cerculet cu blat de cacao se întinde crema, deasupra  se pune cerculetul alb de blat, marginile se ung cu cremă, apoi se tăvălesc prin nuca de cocos. Pentru glazura de ciocolată se pune ciocolata cu uleiul pe baie de aburi si se amestecă pană se topeste, apoi se pune cu o lingurită deasupra fiecărei prăjituri, formand o mică căciulită. Prăjitura se dă la rece circa o oră inainte de a fi servită.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!