Prăjitură Cusma cazacului

15015

Ingrediente pentru blaturi :4 ouă, 200 gr zahăr, 100 ml ulei, 100 ml apă fierbinte, 250 gr făină, un pliculet praf de copt, 2 lingurite de cacao, o fiolă esentă de vanilie. 

Ingrediente pentru cremă :250 g crema mascarpone,200 g frisca lichida, 120 g zahar pudra vanilat

Ingrediente pentru glazură si decor :150 gr ciocolată , doua linguri ulei,  150 gr nucă de cocos pentru ornat

Mod de preparare :

Prepararea blatului.  Se separă gălbenusurile de albusuri. Gălbenusurile se mixează cu zahărul pană se albesc. Peste ele se adaugă uleiul, apa, esenta de vanilie si se amestecă bine, mixand circa 2-3 minute.  Se adaugă făina amestecată cu praful de copt si se amestecă. Albusurile se bat spumă , pană devin o spumă fermă si albă, si se încorporează în compozitia de gălbenusuri. Se amestecă bine compozitia cu o spatulă din silicon. Compozitia se imparte in două părti egale. O parte se toarnă simplă intr-o tavă cu dimensiunea 26x24cm, tapetată cu hartie de copt si se dă la copt in cuptorul preîncălzit la 180⁰ circa  20- 25 min. In compozitia rămasă se adaugă cacaoa si se amestecă bine compozitia. Se repetă procedeul coacerii si cu cel de-al doi-lea blat.

După ce sunt coapte, se lasă blaturile la răcorit si cand sunt incă usor calde  cu ajutorul unei forme rotunde sau a unui pahar se decupează cerculete egale din fiecare blat.

Prepararea cremei. Se mixeaza frisca cu zaharul pana se intareste bine.Separat se mixeaza circa 1 minut crema mascarpone si se incorporeaza lingura cu lingura frisca in crema de mascarpone.Se amesteca usor pana se obtine o crema legata si omogena.

Asamblarea prăjiturii. Pe fiecare cerculet cu blat de cacao se întinde putina crema, deasupra  se pune cerculetul alb de blat, marginile se ung cu cremă, apoi se tăvălesc prin nuca de cocos. Pentru glazura de ciocolată se pune ciocolata cu uleiul pe baie de aburi si se amestecă pană se topeste, apoi se pune cu o lingurită deasupra fiecărei prăjituri, formand o mică căciulită. Prăjitura se dă la rece circa 1 oră inainte de a fi servită.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!