Fasole bătută , ideală pentru zilele de post

2153

Ingrediente :300 g fasole uscată sau 3 conserve de fasole albă gata fiartă, sare si piper după gust, 2-3 cătei de usturoi zdrobiti, 2 linguri de ulei, 2 lingurite boia dulce 

Mod de preparare: Dacă folositi fasole boabe, aceasta se pune la inmuiat in apă rece si se lasă cam 12 ore la inmuiat,  timp in care se schimbă apa de 2 ori.  Boabele de fasole absorb multă apă si se umflă.

După 12 ore se scurge apa si se pune fasolea la fiert intr-o oală cu altă apă rece. Apa trebuie să acopere fasolea, chiar să o depăsească cu circa o palmă. După ce incepe să fiarbă se adună spuma stransă la suprafata apei, si se mai schimbă apa de alte două ori. După ce dă in primul clocot se schimbă apa si tot asa, astfel fasolea devine mai usor digerabilă si se evită eventualele balonări si flatulatii ( gaze). După ce este suficient de fiartă, se scurge apa si se pun boabele intr-un blender impreună cu două polonice de zeamă , sare si piper, usturoiul zdrobit, două linguri de ulei si se mixează circa 2-3 minute pană se obtine o pastă fină.

Dacă folositi conserve, se scurge de zeama si se pune fasolea direct impreună cu ingredientele in blender si se mixează. Se poate consuma imediat sau se poate consuma tinută la rece circa 1 oră.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!