Floricele din foietaj cu fistic si nuca de cocos

1309

Ingrediente pentru fursecuri(pentru 16 bucăti)

1 pachet de aluat foietaj (cumparat din comert), 1 galbenus de ou pentru uns

Ingrediente pentru sirop (paharul folosit are capacitate de 200 ml)

1 si ½ pahare apa , 1 si ½ pahare zahăr, suc de la 1/2 de lămaie, 2 linguri sirop de artar (sau orice tip de sirop doriti)

Ingrediente pentru decor  : 50g nucă de cocos, 50 g fistic măcinat, 50 g alune măcinate, 50 g nuca macinata

Mod de preparare

Aluatul foietaj daca este proaspat se intinde pe blatul de lucru,de obicei aluaturile proaspete de foietaj cand sunt rulate sunt rulate cu tot cu foaia de copt.Daca folositi un aluat de foietaj congelat,acesta se decongeleaza total inainte de a fi folosit.  Se infăinează blatul de lucru, se indeparteaza hartia de copt, se asează  foaia de aluat si se mai intinde putin cu ajutorul unui sucitor. Cu ajutorul formelor speciale de flori se decupează floricelele.

Cu ajutorul unui dop se face o gaură in mijlocul fiecarei flori. Se indepartează resturile de aluat care ulterior se pot adăuga la restul de aluat si se intinde o a doua foaie.

De data aceasta florile decupate se lasă intregi fără să se facă gaură in mijloc. Florile intregi vor fi puse la baza urmand ca deasupra să fie asezate florile cu gaură.

 Intr-un vas de yena uns cu unt  se asează rand pe rand floricelele. Se ung fursecurile la suprafată cu gălbenus de ou bătut. Fursecurile se pun in cuptorul preincălzit la 190 de grade si se coc circa 15-20 minute.

Prepararea siropului. Intr-un ibric se amestecă apa cu zahărul si se pun pe foc. Siropul se lasă  să fiarbă circa 5 minute, se opreste focul si se adaugă, esentă de vanilie, sucul de lămaie si siropul.

După ce fursecurile sunt scoase din cuptor, se toarnă peste ele siropul cald. Chiar dacă vi se pare mult veti observa ca siropul va fi absorbit in intregime de fursecuri. Se lasă fursecurile in sirop pană se răcesc, apoi golurile se pot umple cu nuca de cocos, nuca măcinată si fistic măcinat..sau dulceată după preferinta fiecăruia .

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!