Fursecuri spiralate, crocante si simplu de realizat

1932

Ingrediente pentru aluatul alb: 250 g făină, două ouă, 100 g unt moale la temperatura camerei, 100 g zahar pudră, 1/2 pliculet praf de copt, o fiolă mica esentă de vanilie

Ingrediente pentru aluatul maro: 250 g făină, 100 g unt moale la temperatura camerei, 100 g zahăr pudră, două ouă, 1/2 pliculet praf de copt, 2 lingurite de cacao neagra(sau normala),1 fiola mica esentă de rom

Mod de preparare

Prepararea aluatului alb: Intr-un bol se mixează untul cu zahărul pană se spumează, apoi se adaugă ouăle bătute , esenta de vanilie, si se incorporează făina amestecată cu praful de copt. Se frămantă bine compozitia pană se obtine un aluat nelipicios care se desprinde de pe vas.

Prepararea aluatului maro: Intr-un bol se mixează untul cu zahărul pană se spumează, apoi se adaugă ouăle bătute , esenta de vanilie, si se incorporează făina amestecată cu cacaoa si praful de copt. Se frămantă bine compozitia pană se obtine un aluat nelipicios care se desprinde de pe vas.

Se infăinează blatul de lucru si se intinde din fiecare aluat cate o foaie, apoi se suprapun cele două foi, se rulează usor si se taie in felii de grosimea unui deget.

Se tapetează cu hartie de copt o tavă, se asează fursecurile in tavă si se coc circa 20-25 de minute in cuptorul incins la 180˚.

După ce s-au copt se pot pudra cu zahăr vanilat sau se pot servi simple, calde sau reci.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!