Fursecuri arici pe gustul copiilor

3074

Ingrediente: 3 gălbenusuri, 4 linguri de zahăr, 1 pachetel praf de copt, 100g unt, 3 linguri de ulei, o ceşcuţă lapte căldut, 400g făină, o fiolă esentă de vanilie, coaja rasă de la o lămaie

Pentru ornat:  150g ciocolată, 100 g fulgi de cocos 

Mod de preparare: Se freacă gălbenusurile cu zahărul si un praf de sare pană devin spumoase. Se adaugă in fir subtire uleiul ca la maioneză si se mixează, apoi se toarnă laptele căldut si se amestecă . Făina amestecată cu praful de copt  se adaugă peste compozitie,apoi se continua mixarea. Untul tinut la temperatura camerei se mixează cu un praf de sare si impreună cu esenta de vanilie si coaja rasă de lămaie, se adaugă peste compozitie. Se frămantă aluatul pană se obtine un aluat usor nisipos care nu se va lipi de maini. Din aluatul pregătit se formează bilute de mărimi potrivite, si se modeleaza cu forma unui corp de arici.

Ii asezăm intr-o tavă tapetată cu hartie de copt, nu foarte apropiati pentru ca mai cresc in cuptor, si se coc in cuptorul incins la 180˚, circa 20-25 de minute. După ce sunt copti si prind o culoare usor aurie se trece la decorarea aricilor.

Ciocolata se topeste la bain marie si se lasă să se răcească. Se ia fiecare formă de arici si cu ajutorul unui pos cu varful mic se picteaza cu ciocolata ochii si nasul ariciului, apoi se inmoaie partea mai lată in ciocolată(spatele ariciului), si se tăvălesc prin nuca de cocos. Se lasă fursecurile să se usuce pe un platou. Fursecurile arici se păstrează foarte bine intr-un recipient metalic. Vă dorim poftă bună si spor la gătit fursecuri arici !