Desert La Pahar cu Creme Ole si Capsuni

1395
Desert La Pahar cu Creme Ole si Capsuni Reteta
Desert La Pahar cu Creme Ole si Capsuni Reteta

Căldura verii ne aduce dorința de a ne răcori cu preparate ușoare și savuroase. Ce poate fi mai delicios decât un desert răcoritor, plin de aromă și culoare, pregătit cu ușurință și fără a fi nevoie de coacere?

În continuare vă propunem o rețetă deosebită: un desert la pahar cu Creme Ole și căpșuni.

Este o alegere perfectă pentru zilele fierbinți de vară, un deliciu care va fi cu siguranță preferatul întregii familii. Haideți să descoperim împreună cum se pregătește această reteta delicioasa!

Reteta Desert La Pahar cu Creme Ole si Capsuni
Reteta Desert La Pahar cu Creme Ole si Capsuni

Ingrediente

IngredientCantitate
Biscuiți cu cacao neagră200 g
Căpșuni700 g
Lapte dulce800 ml
Smântână dulce pentru frișcă250 ml
Creme Ole cu gust de ciocolată1 plic (80 g)
Creme Ole de vanilie1 plic (80 g)
Ingrediente reteta Desert la Pahar cu Creme Ole și Căpșuni
Ingrediente Desert La Pahar cu Creme Ole si Frisca
Ingrediente Desert La Pahar cu Creme Ole si Frisca

Mod de preparare:

  1. Prepararea frișcăi: Începem prin a mixa smântâna pentru frișcă până obținem o frișcă tare.
  2. Mărunțirea biscuiților: Biscuiții se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie.
  3. Prepararea cremelor: În două boluri separate, amestecăm praful de cremă Ole cu câte 400 ml lapte dulce. Mixăm fiecare cremă la viteză mică inițial, apoi când începe să se lege, mixăm timp de 3 minute la viteză mare până obținem o cremă fină și legată.
  4. Incorporarea frișcăi: Adăugăm jumătate din frișca bătută în fiecare bol de cremă și amestecăm ușor cu o spatulă de silicon până o incorporăm în cremă.
  5. Pregătirea căpșunilor: Căpșunile se spală bine sub jet de apă rece, li se îndepărtează codițele și se taie în jumătăți.
  6. Aranjarea desertului: În pahare curate de sticlă așezăm jumătățile de căpșuni una lângă alta de jur împrejurul paharului, formând un cerc. Cu ajutorul poșului, turnăm crema de vanilie la baza paharului, până ajungem cu stratul de cremă la baza căpșunilor. Presărăm biscuiții mărunțiți cu o lingură și apăsăm ușor. Adăugăm un strat de cremă de ciocolată, apoi un strat de biscuiți și deasupra lor adăugăm un strat de căpșuni tocate mărunt.
  7. Răcirea desertului: Desertul se dă la rece timp de 1-2 ore, după care poate fi servit. Procesul se repetă până se termină toate ingredientele. În funcție de mărimea paharelor folosite, ar trebui să obțineți aproximativ 8 pahare de desert din ingredientele specificate.

💡 Pentru un plus de savoare, înainte de servire, adăugați frunze verzi de mentă deasupra desertului. Ele vor conferi un plus de prospețime și un efect vizual deosebit.

Preparare Desert La Pahar cu Creme Ole si Frisca
Preparare Desert La Pahar cu Creme Ole si Frisca

❗ Dacă doriți să ajustați dulceața desertului, rețineți că cremele Ole sunt deja destul de dulci, astfel că nu va fi necesar să adăugați zahăr suplimentar.

Preparatul nostru estival, “Desert la Pahar cu Creme Ole și Căpșuni”, este perfect pentru a încheia o masă de weekend sau un eveniment special în familie. Cu aceasta reteta, ești pregătit să încânți papilele gustative ale celor dragi cu un desert răcoritor și ușor de pregătit.

Ne dorim ca această rețetă să vă îndulcească zilele de vară. Nu uitați, însă, că bucuria gătitului vine și din experimentare, așa că nu ezitați să adăugați o notă personală acestei rețete.

Spor la gătit și poftă bună!