Cremă de ciocolata pentru ornarea prăjiturilor si torturilor

5646

Ingrediente :  4 ouă, 250 g de zahăr, un plic de zahăr vanilat, 50 ml de lapte, 250 g de unt cu 85% grăsime, tinut la temperatura camerei, 50 gr de cacao

Mod de preparare

Intr-un bol metalic se bat  ouăle intregi amestecate cu zahărul, sarea si zahărul vanilat. După circa 5 minute de bătut cu telul, deasupra compozitiei se cerne cacaoa si se amesteca pana se omogenizează bine. Nu vă ingrijorati dacă apar cocoloase de la cacao, acestea se vor desface cand crema incepe să se ingroase. Dacă totusi răman cocoloase, se recomandă strecurarea cremei inainte de răcire, inainte să fie amestecată cu untul.

Compozitia se amesteca cu laptele si se toarnă intr-o oală care nu lipeste, apoi se pune la fiert la bain marie, timp in care se continuă să se amestece cu telul sau cu o spatulă din silicon. La inceput cand crema se incălzeste,  devine mai lichidă, insă după 5-6 minute va incepe să se ingroase usor. Crema de cacao se ingroasă bine prin răcire.

Separat se pune untul intr-un bol si se mixează pană devine spumos. Peste untul spumat se toarnă crema de cacao si se mai mixează circa 2-3 minute. Veti obtine o cremă netedă, lucioasă, si cremoasă, ideală pentru torturi si prăjituri.

Vă dorim poftă bună si spor la gatit!