Cornulete de post cu gem sau rahat

4025

Ingrediente  :50 ml ulei, 100 ml bors, 10g drojdie proaspătă, 500g făină , 3 linguri de margarină, 200 gr rahat cu diferite arome, 80 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie, 100ml apă minerală.  

Va invitam sa urmariti mai jos reteta video cornulete de post cu rahat :

Mod de preparare: Intr-un bol se pune borsul in care se dizolvă drojdia, se adaugă uleiul, margarina la temperatura camerei,  apa minerală, 30 g zahăr vanilat, si se adaugă putină făină, amestecand continuu pană se obtine un aluat legat ce poate fi frămantat si intins pe blatul de lucru. In functei de consistenta făinii se mai poate adaugă, sau dacă aluatul iese prea tare mai puteti adăuga putină apă minerală. După ce il frămantam bine, aluatul obtinut se lasă la odihnit  circa 30 min  in loc căldut acoperit cu un prosop de bucătărie. Aluatul se intinde pe blatul de lucru infăinat, in foaie subtire in formă de cerc, din care se taie triunghiuri late la baza de 3-4 cm. La baza fiecărui triunghi se pune cate o  baghetică de rahat, apoi se  rulează.


Cornuletele se pun intr-o tava unsă cu ulei (sau margarină ) si tapetată cu făină si se coc in cuptorul incins la 180˚  pentru circa  20-25 min. După ce s-au copt  se scot din cuptor si se tăvălesc prin zahăr pudră.

 

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!