Chifle facute in casa, umplute cu salam, rosii si cascaval

1861

Ingrediente pentru aluat :500 g făină , o lingură zahăr, o lingurită sare, 50 ml ulei, 350 ml lapte, 25 g drojdie proaspătă sau uscata

Ingrediente pentru umplutură :250g cascaval, 250g salam , 4 rosii, 3 castraveti

Ingrediente pentru decor :2 galbenusuri de ou pentru uns 

Mod de preparare . Prepararea aluatului. Se incepe rin a prepara o maia, se amestecă drojdia (daca folosim drojdie proaspata) cu putin lapte si se lasă circa 10 minute in loc caldut. Intr-un bol adanc se pune făina, sarea, restul de lapte căldut ( la temperatura camerei), zahărul si in mijloc se face o adancitura in faina unde se adauga se adaugă maiaua de drojdie sau drojdia uscata daca folositi. Se frămantă bine cu mana toate ingredientele si treptat se adaugă uleiul. Se frămantă pană se obtine o coca omogena si elastică care nu se mai lipeste de marginile bolului. Aluatul obtinut se lasă la dospit acoperit cu un prosop de bucătărie circa o oră.

După ce aluatul isi dublează volum il  portionăm in 10 părti egale. Pe blatul de lucru infăinat se pune cate o bucătică de aluat si se frămantă bine, apoi se formează cate o bilută. Se procedează similar cu toate celelalte bile de aluat,apoi sa intinde fiecare bila intr-o foaie si se impatureste foaia in 2,apoi foaia indoita se impatureste asemeni unui servetel in doua parti . Se aseaza chiflele formate intr-o tava tapetat cu hartie de copt si se mai lasa la odihnit circa 10 minute. Dupa 10 minute se ung cu galbenus de ou si se coc in cuptorul incălzit la 180° C , circa 20-25 de, minute pană se rumenesc frumos. Dupa ce s-au copt se lasa 2-3 minute l aracorit apoi se cresteaza cu ajutorul unui cutit fiecare adancitura si s eumple cu felii de cascaval, salam ,rosii si castraveti.

Sunt ideale pentru micul dejun,  ca sandwichuri.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!