Chifle cu lapte , pufoase si moi

1362

Ingrediente pentru aluat : 500 g făină , o lingură zahăr, o lingurită sare, 50 ml ulei, 350 ml lapte, 25 g drojdie proaspătă

Ingrediente pentru decor : un ou, 100 g măsline tăiate, 3 rosii, o legătură de pătrunjel

Mod de preparare : Se amestecă drojdia cu putin lapte si se lasă circa 10 minute. Intr-un bol adanc se pune făina, sarea, restul de lapte căldut ( la temperatura camerei), zahărul si se adaugă drojdia. Se frămantă toate ingredientele si treptat se adaugă uleiul. Se frămantă pană se obtine o coca elastică care nu se mai lipeste de marginile bolului. Aluatul obtinut se lasă la dospit acoperit cu un prosop de bucătărie circa 30 de minute. După ce aluatul isi dublează volum il se portionăm in 9 părti egale. Pe blatul de lucru infăinat  se pune cate o bucătică de aluat si se frămantă bine, apoi se formează cate o bilută. Se procedează similar cu toate celelalte bile de aluat . Se tapetează o tavă cu hartie de copt si se asează cu grijă bilutele in tavă. Biluta formată se intoarce cu partea de jos in sus astfel incat să aibă forma rotundă de chiflă.

Chiflele  se  ung cu gălbenus de ou si se decorează  sub formă de păpusele. Cu ajutorul  măslinelor se  formează ochii, cu feliile de rosie tăiate subtiri se formează gura si cu frunzele de pătrunjel se formează părul. Puteti folosi si ardei sau felii de cascaval.

Chiflele decorate se mai lasă in tavă circa 10 minute la odihnit. Se coc in cuptorul incălzit la 180° C , circa 20-25 de, minute pană se rumenesc frumos. Sunt ideale pentru micul dejun, sau pentru sandwichuri. Daca doriti le puteti lasa si simple.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!