Chec in trei culori

1790

 Ingrediente pentru partea galbenă a checului : 5 gălbenuşuri, 3 linguri de făină, 3 linguri zahăr, 3 linguri de ulei, 1/2 linguriţă de praf de copt,  esenţă de vanilie, coajă de portocală sau lămâie

Ingrediente pentru partea albă de chec  : 5 albuşuri, 3 linguri de zahăr, 3 linguri de ulei, 4 linguri de făină, 1/2 linguriţă de praf de copt

Mod de preparare : Prepararea checului galben. Intr-un bol se amestecă gălbenuşurile cu zahărul pana se albesc usor. Se adaugă peste esenţa de vanilie,  coaja de lămâie ,uleiul in fir subtire şi se amestecă bine. Se completează cu  făina amestecată cu praful de copt. Se amestecă  bine compozitia cu un tel pentru a evita formarea cocoloaşelor.

Prepararea checului alb. Albuşurile se mixează cu un praf de sare pană devin o spumă tare. Peste se completează cu zahărul si se mixează pană devin o bezea tare.  Când zahărul este perfect încorporat se adaugă treptat uleiul in fir subtire, se mixează, apoi se cerne făină amestecată cu  praful de copt.

Asamblarea checului. Într-o tavă de chec rotunda sau normala,  tapetată cu hârtie de copt, se toarnă o parte din  compoziţia galbenă. Peste ea se cerne cu o sita două linguriţe de cacao si se toarnă o parte din compozitia albă, apoi se cerne iar cacao si se completeaza cu restul compozitiei galbene, cacao si restul compozitiei albe. Se dă tava la copt in cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ o jumătate de oră . Dupa ce este copt se scoate si se lasă la răcit in tavă, se pudrează cu zahăr si se poate portiona.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit !