Chec in trei culori, fin și delicios

 ( Ingredientele prezentate sunt pentru cantitatea de 650 gr . )

Ingrediente pentru partea galbenă a checului : 5 gălbenuşuri, 3 linguri de făină, 3 linguri zahăr, 3 linguri de ulei, 1/2 linguriţă de praf de copt,  esenţă de vanilie, coajă de portocală sau lămâie

Ingrediente pentru partea albă de chec  :5 albuşuri, 3 linguri de zahăr, 3 linguri de ulei, 4 linguri de făină, 1/2 linguriţă de praf de copt

Mod de preparare :Prepararea checului galben. Intr-un bol se amestecă gălbenuşurile cu zahărul. Se adaugă peste esenţa de vanilie,  coaja de lămâie şi se amestecă bine. Spre final se acompletează cu uleiul şi se cerne peste făina amestecatăcu praful de copt. Se amestecă  compozitia cu un tel pentru a evita formarea cocoloaşelor.

Prepararea checului alb. Albuşurile se mixează pană devin o spumă tare. Peste se completează cu zahărul si se mixează pană devin o bezea tare.  Când zahărul este perfect încorporat se adaugă treptat uleiul in fir subtire, se mixează, apoi se cerne făină amestecată cu  praful de copt.

Asamblarea checului. Într-o tavă de chec mare  tapetată cu hârtie de copt, se toarnă prima compoziţia galbenă. Peste ea se cerne cu o sita două linguriţe de cacao si se toarnă compozitia albă, apoi se nivelează cu un cuţit cu lamă lată. Se dă la copt in cuptorul preîncălzit la 180˚C pentru aproximativ o jumătate de oră . Dupa ce este copt se scoate si se lasă la răcit in tavă, se pudrează cu zahăr si se poate portiona.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Comenteaza prin Facebook