Chec leopard

2668

Ingrediente pentru blatul alb: 6 albusuri, 6 linguri de zahăr, 4 linguri de ulei , 6 linguri făină, un pliculet zahăr vanilat, 5g praf de copt, o fiolă esentă de vanilie.  

Pentru pentru blatul de cacao si ness : 6 gălbenușuri , 6 linguri de zahăr, 5 linguri ulei , 6 linguri făină, 5g praf de copt, 3 lingurite de cacao, 3 lingurite nesscafe 3 in 1, 2-3 cubulete de ciocolată, o fiolă esentă de portocale, o fiolă esentă de cafea  

Ingrediente pentru glazură: 250 g ciocolată pentru menaj, 150 g nucă măcinată, 50 g zahar vanilat.

Mod de preparare. Prepararea blatului alb. Albusurile se mixează cu zahărul pană devin o bezea tare. Se adaugă treptat făina amestecată cu praful de copt, esenta de vanilie, zahărul vanilat si uleiul in fir subtire ca la maioneză. Se mixează pană se obtine un blat omogen si fluid.

Prepararea blatului de cacao. Gălbenușuri se mixează  cu zahărul si  zahăr vanilat, pană devin cremoase. Se adaugă in compozitie treptat făina amestecată cu praful de copt si uleiul in fir subtire. Se mixează bine compozitia si se imparte in două părti egale. Intr-o parte se adaugă cacaoa, ciocolata rasă si esenta de portocale, iar in cealaltă se adaugă esenta de cafea si praful de nesscafe. Se omogenizează bine cele două compozitii si se  trece la asamblarea checului.  

Se unge cu unt o tavă pentru chec si se tapetează cu hartie de copt. Se toarnă jumătate din compozitia albă. Se pune compozitia de cacao si de nesscafe in două pos-uri si se trasează pe lungime două dungi din blatul de cacao, apoi pe mijlocul dungii se toarnă o dungă din blatul de nesscafe. Compozitia se acoperă cu restul de blat alb si se repetă din nou procedeul trasării.

Se dă checul la copt in  cuptorul preîncălzit la 180˚ circa 35-40 de minute în funcție de cuptorul fiecăruia. După ce este copt se scoate din cuptor si se toarnă glazura de ciocolată topită cu 2 lingurite de ulei, apoi se presară nuca măcinată si putin zahăr vanilat. Se lasă la răcorit 2 ore apoi se poate portiona.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!