Simplă si rapidă ,prajitură cu piscoturi si dulceata

6563

Ingrediente :   1 kg de piscoturi pentru sampanie, 2 borcane cu dulceată de cirese, 250ml sos de ciocolată  cu lapte (făcut in casa sau gata cumpărat), 500 gr frisca, 250g mascarpone, 200 ml lapte, o fiolă esentă de vanilie,  100 gr ciocolată de menaj albă rasă, 200 gr ciocolată de menaj neagră, 25 de cirese proaspete , din compot, sau confiate   

Mod de preparare  Intr-o tavă cu peretii detasabili se asează unul langa altul piscoturile trecute rapid prin lapte amestecat cu esenta de vanilie(dacă le tineti prea mult se voi inmuia prea tare), se tapeteaza tava cu piscoturi până se obtine un pat de piscoturi.

Separat se mixeaza frisca si se amesteca cu crema mascarpone. Se mixeaza 2 minute pana obtinem o crema fina. Deasupra piscoturilor din tava se toarnă un strat de mascarpone amestecat cu friscă, apoi un strat de dulceată si se asează un nou strat de piscoturi trecute prin lapte.

Se adaugă un strat de friscă si peste friscă de toarnă sosul de ciocolata topită si răcită (sos obtinut prin topirea ciocolatei la bain marie cu un cub de unt) si se niveleaza  pana se acopera intreaga suprafata a tavii. Peste se asează un nou strat de piscoturi, un strat de friscă si se ornează după imaginatia fiecăruia cu cicolata rasă si cirese.  Inainte de a fi consumată se lasă la rece circa 1 oră – 2. 

Vă dorim poftă bună si spor la gatit!