Bomboane Toffifee, delicioase si simplu de preparat

2494

Ingrediente : 240 g caramele moi, 150 g ciocolată neagră, 150 ml lapte condensat sau smantana pentru gatit, 1,5 linguri de unt, 35 bucăți alune de padure

Mod de preparare: Caramelele se amesteca cu 100 ml din laptele condensat sau smantana pentru gatit si se pune pe foc mic, amestecand continuu pana se dizolva si obtinem  crema caramel legata. Dupa ce s-au topit caramelel se ia oala de pe foc si se adauga untul,apoi se amesteca bine, pana se omogenizeaza amestecul.

Se pregatesc matrițele în care se va pune masa de caramel, recomandat este sa  utilizați ambalajul vechi de la niste bomboane Toffifee, hartie pentru bomboane, sau puteti folosi un recipient pentru facut gheata, pe care il tapetati cu o folie alimentara, o sa va fie mai usor sa scoateti bomboana. Se adauga cate 1 lingurita de caramel cald, in fiecare orificiu al matritei,apoi se adauga cate 1 aluna si se completeaza cu alte 2 lingurite de caramel.

Ciocolata neagra se rupe in bucatele, se amesteca cu restul de 50 ml lapte condensat sau smantana pentru gatit si se topeste pe baie de aburi, amestecand continuu pana se topeste. Dupa ce s-a topit se ia de pe foc si se pune cate 1 linguriță pe partea superioară a bomboanelor de caramel.

Matrita cu bomboane se da la frigider timp de 2-3 ore,apoi pot fi scoase si servite.  

Va dorim pofta buna si spor la gatit!