Cocktailuri de vara făcute acasă

1731

1. S  On The Beach 

Ingrediente Un pahar cu picior, 30 ml vodka, 30 ml suc de cranberry, 50 ml fresh de portocale, 30 ml lichior de piersici

Mod de preparare: Se adauga cuburi de gheata intr-un shaker,si apoi se adauga pe rand toate ingredientele. Se amesteca bine si se strecoara intr-un pahar racit in prealabil si umplut cu gheata. 

2.Hawaiian Punch 

Ingrediente:20 ml amaretto, 20 ml lichior Southern Comfort, 15 ml vodka, 40 ml suc de portocale
40 ml suc de ananas, 20 ml fresh de lime, 20 ml sirop grenadine, Cuburi de gheata

Mod de preparare: Se amesteca cu gheata, in shaker, se pun peste toate ingredientele, cu exceptia siropului de grenadine, care se adauga la final. Se orneaza cu felii de portocale. 

3. Pina Colada

Ingrediente: 45 ml rom alb, 45 ml crema de cocos Coco Lopez, 75 ml suc de ananas, o cana gheata pisata

Mod de preparare: Se amesteca ingredientele in blender pana se omogenizeaza. Se serveste intr-o nuca de cocos sau un ananas cu interiorul golit.

4.Mai Tai

Ingrediente: 30 ml rom alb, 30 ml fresh de lamaie, 30 ml sirop de zahar, 15 ml suc de ananas, 15 ml amaretto, 30 ml cointreau/ triplu sec, 15 ml rom negru

Mod de preparare: Se adauga rom alb, amaretto si cointreau, consecutiv, intr-un pahar Collins. Se completeaza cu fresh de lamaie, sirop de zahar si suc de ananas, pana paharul este aproape plin. Se adauga romul negru si se serveste fara a se amesteca.

5. Margarita

Ingrediente: 60 ml tequila, 30 ml cointreau/ triplu sec, 30 ml fresh de lime

Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu gheata si se strecoara intr-un pahar racit si glazurat cu sare. Glazurarea cu sare se realizeaza astfel: se dizolva cantitatea dorita de sare de mare, se umezeste buza exterioara a paharului cu ajutorul unei felii de lime si se glazureaza cu sare pe jumatate (pe dinafara).

6.Ombre(fara alcool)

Ingrediente: 400 ml de suc de grapefruit, 200 ml de Sprite sau 7Up,  50 ml sirop de zahăr, grenadine si gheață

Modd e preparare : În pahare înalte, turnați întâi sucul de grapefruit, apoi siropul de zahăr, sucul Sprite sau 7Up și grenadinele.

7.Limoncello

Ingrediente: 450 ml de lichior cu aromă de lămâie, 300 ml gin, 150 ml suc de lămâie, gheață, 24 felii subțiri de lămâie, 450 ml apă minerală, frunze de mentă

Mod de preparare: Amestecați lichiorul, ginul și sucul de lămâie într-un recipient, acoperiți-l și lăsați-l 3 ore la rece. Mixul se toarnă apoi în pahare de limonadă, se completează cu apă minerală și se decorează cu felii de lămâie și mentă.

8.Arizona Sunset (fara alcool)

Ingrediente pentru 4 pahare: 500 ml Sprite, 500 ml suc de portocale, sirop Grenadine, cirese Maraschino sau felii de portocala pentru décor, Gheata macinata sau cuburi

Mod de preparare: Amesteca intr-o carafa Sprite-ul si sucul de portocale. Separat, pune gheata in pahare, toarna peste ea putin sirop Grenadine si apoi toarna amestecul din carafa. La final, garniseste cu cirese sau felii de portocale.