Turta dulce de casă glazurată cu ciocolată,fragedă și parfumată

308
Swiss cookies with ripe cherries, Image: 199489997, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Ingrediente: 250g făină, 80g unt( la temperatura camerei), 3 linguri zahăr brun, 4 linguri de miere, 5 linguri lapte, un ou, 1/2 lingurită bicarbonat de sodium,  o lingurită scortisoară, un praf nucsoara, un praf sare

Ingrediente pentru glazura de ciocolată :  100g ciocolată cu lapte, 50ml smantană pentru friscă

Mod de preparare

Se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul brun, se adaugă oul, laptele si mierea si se mixează pană se obtine o compozitie  omogenă. Se amestecă făina cu sarea, bicarbonatul, nucsoara si scortisoara si se adaugă peste crema mixată. Se amestecă cu o spatulă pană se obtine un aluat lipicios. Coca obtinută se dă la congelator pentru 15-20 de minute. Se asează hartie de copt intr-o tavă. Se ia cu o lingurită din aluat si se modelează turtitele intre palmele umezite cu apă. Puteti sa intindeti aluatul si sa decupati turtitele cu diferite forme de inimioara,sau steluta.

Turtitele formate se dau la copt in cuptorul preancălzit la 180˚, pentru circa 15 minute sau pană cand turta dulce este rumenită, insă centrul este inca moale la atingere.

Prepararea glazurii.Se incălzeste smantana pentru friscă pană la punctul de fierbere, se ia de pe foc si se adaugă ciocolata ruptă in bucăti. Se lasă ciocolata 2 minute, apoi  se mixează pană se topeste ciocolata si se obtine o glazură omogenă. Se trece fiecare turtă  prin ciocolată, se scot turtele cu un cleste de patiserie si se asează pe un grătar de bucătărie să se intărească circa o oră. Se pot decora cu fulgi de cocos sau bombonele decorative.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!