Tort de clătite, rapid si cu ingrediente putine

190

Ingrediente pentru aluat  : 3 ouă , 400 ml lapte, 2-3 linguri de zahăr, esentă de vanilie, un praf de sare, 3 linguri de ulei, 2 linguri de cacao, aproximativ 2 căni de făină

Ingrediente pentru cremă  : 250 ml friscă lichidă, 100 de grame de ciocolată albă.

Ingrediente pentru decor  : 100 g friscă lichidă, 50 g zahăr,  100 grame de ciocolată neagră de menaj, 2 cuburi de unt

Mod de preparare. Se amestecă ingredientele pentru aluat, ca pentru clătite si se prăjesc 24 de clatite subtiri si se lasa la racit una peste alta. Se pune 100 ml de friscă pe foc si se aduce la temperatura de fierbere. Se adaugă ciocolata măruntită, amestecand pană la topirea completă. Se lasă să se răcorească.

Restul de friscă se bate pană devine tare si se amestecă cu ciocolata topită, apoi se mixează pană se obtine o cremă fină. Se ung clătitele reci, cu un strat subtire de cremă si se suprapun pe un platou.

Se pune la fiert frisca lichidă cu zahărul si se lasă pană se ajunge la punctul de fierbere, se toarnă fierbinte peste ciocolata ruptă in bucăti si peste unt, apoi si se amestecă pană ciocolata se topeste integral si se obtine o glazură.

Datorită untului glazura nu se va intări prea tare si va fi usor de tăiat. Deasupra clătitelor se toarnă glazura de ciocolată si se intinde bine.Tortul se tine la frigider pană la servire.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!