Sfaturi cum sa repari o cremă tăiată

35525

Fiecareia dintre noi i se poate întâmpla uneori ca din neatenție sau graba, să i se taie crema de unt pentru prăjituri sau torturi. O cremă tăiată poate fi salvată, dacă puneti în aplicare câteva trucuri.

In general cremele cu unt se taie din două motive:

  1. Crema nu este ajunsa  la temperatura camerei înainte de încorporarea untului
  2. Ingredientele nu sunt amestecte suficient de bine și de rapid

Diferențele de temperatură intre crema si unt, fac ca untul să își lase apă in crema, iar crema să capete o consistență apoasă. Untul intotdeauna trebuie adăugat treptat, linguriță cu linguriță, fără să fie adaugat tot odată. Pe de alta parte daca crema si untul au aceasi temperatura insa in momentul in care nu sunt amestecte bine, la viteză mare cu mixerul, crema nu se va omogeniza și se va tăia.

Cum reparam crema taiata

Se pune vasul în care s-a preparat crema de unt la bain-marie și se lasa până ce crema se încălzește și se înmoaie ușor. Crema nu ar trebui să stea la bain-marie mai mult de 1 minut, timp in care se amesteca ușor cu un tel. Dupa ce se ia de pe foc, se folosește mixerul la viteză mică pentru a o omogeniza circa 1 minut. Crema se lasa circa 1 oră la frigider, pentru a se întări puțin apoi poate fi folosita.

O cremă cu unt care s-a  lichefiat poate fi întărită folosind  un praf de gelatină, putin intaritor pentru frisca, 2-3 lingurițe de zahăr praf, praf de cafea sau puțină cacao in functie de textura cremei. Această metodă funcționează atunci cand  crema nu și-a lăsat multă apă, iar ingredientele  pe care le veti adauga vor absorbi excesul de sirop lasat.Daca aveti o crema de vanilie adaugati zahar, intaritor pentru frisca,iar pentru crema de cacao puteti folosi si cafeaua.

O alta metoda ar fi sa pui o lingură de ulei într-un vas, apoi se pune o lingură de cremă și se amesteca, cu mișcări circulare, în aceeași direcție până când s-a legat crema. Folositi o lingura de lemn. Continuati să adaugati câte o lingură de cremă și sa amestecati la fel, circular, în aceeași direcție. NU adăugati o altă lingură de cremă până când nu s-au legat perfect celelalte.

Va dorim pofta buna si spor la gatit !