Prăjitură Snickers,blat fin cu nucă si caramel delicios cu alune

2875

Ingrediente pentru blatul de nucă:  8 albusuri, 8 linguri de zahăr, 250 gr nucă măcinată, 8 linguri făină, un pliculet  praf de copt

Crema de ciocolată albă : 250 gr ciocolată albă de menaj, 2 linguri ulei

Ingrediente pentru crema de caramel  : 12 linguri zahăr, 250 gr unt, 8 gălbenusuri, 250 gr alune prăjite, nesărate 

Glazura de ciocolată amăruie : 250 gr ciocolată amăruie, 2 linguri ulei

Mod de preparare :Prepararea blatului. Se bat albusurile spumă cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul si se bate pană se topeste complet zahărul. Se adaugă nuca măcinată amestecată cu făina si praful de copt. Se incorporează usor cu un tel pană se obtine un aluat omogen. Compozitia se toarnă in tava tapetată cu hartie de copt si unsă cu putin unt. Se nivelează bine compozitia in tavă si se da la copt  in cuptorul preincălzit, timp de 30-35 de minute. După ce blatul este copt si usor rumenit la suprafată se lasă la răcit.

Prepararea glazurii de ciocolată albă. Se  topeste la bain-marie ciocolata albă impreună cu uleiul. Se toarnă peste blatul răcit complet si se dă tava la frigider pentru cel putin jumătate de oră pană ce stratul de ciocolată s-a intărit.

Pentru crema de caramel. Se pun 8 linguri de zahăr la topit, la foc mic, amestecand continu cu o lingură de lemn să nu se ardă pe alocuri findcă devine amar. Se adaugă untul si se amestecă timp de 2-3 minute.  Cele 4 linguri de zahăr rămase se freacă cu gălbenusurile si se toarnă peste amestecul de zahăr si unt. Se amestecă bine ingredientele si se adaugă  alunele prăjite. Se lasă compozitia să fiarbă la foc mic pană ce crema incepe să se ingroase. Se lasă crema să se răcească complet apoi se toarnă peste glazura de ciocolată albă.  Ambele creme trebuie să fie reci, altfel se intrepătrund. Glazura de ciocolată neagră se prepară la fel ca si glazura de ciocolată albă si se toarnă peste caramel. Se lasă prăjitura să se intărească 3-4 ore la frigider si se poate tăia cu un cutit cu lama subtire trecut prin apă fierbinte.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit !