Prăjitură savuroasă cu cremă de lămaie

Ingrediente pentru blat : 7 ouă, 7 linguri zahăr, 7 linguri făină, 3 linguri ulei, 3 linguri apă, un praf de sare, un plic praf de copt

Ingrediente pentru cremă : 500 ml lapte, 3 linguri făină  sau 1/2  amidon alimentar, 4-5 linguri zahăr, un pachet de unt cu grăsime 80%, coaja si zeama de la o lămaie, 100 ml friscă lichidă, 100 ml smantană cu continut ridicat de grăsime, o lingurită zeamă lămaie, 2 linguri zahăr.

Modalitate de preparare prăjitură :Intr-un bol separăm albusurile de gălbenusuri. Albusurile se mixează cu sarea si se adaugă zahărul, continuand mixarea pană zahărul se topeste complet. Gălbenusurile se freacă cu uleiul , si se adaugă apa, apoi compozitia obtinută se toarnă peste albusuri si se omogenizează bine. Se adaugă făina cernută, amestecată cu praful de copt,  apoi se amestecă de de jos in sus cu o lingură de lemn. Compozitia obtinută se toarnă intr-o tavă cu diametrul de 20/27cm, tapetată cu hartie pentru copt si se coace in cuptorul incalzit la 180˚,  circa 30-40 de minute pană trece testul scobitorii. După ce prăjitura este coaptă se scoate din cuptor si se lasă la răcit .

Mod de preparare pentru cremă

Untul se mixează spumă. Intr-o oală se pune făina si zahărul apoi se adaugă laptele rece, si se amestecă cu un tel să nu facă cocoloase. Crema se pune la fiert la foc mic amestecand mereu cu o spatulă de lemn să nu se ardă, pană se ingroasă si capătă consistenta unei budinci. După ce crema este gata se dă deoparte si se adaugă zeama de lămaie si coaja rasă, apoi se toarnă peste untul mixat si se omogenizează bine crema. Blatul copt se taie cu grijă pe orizontală  in 3 foi. Pe un platou se asează prima foaie , se intinde uniform jumătate din cremă, se asează a doua foaie, se pune restul de cremă , apoi se asează ultima foaie din blat.

Intr-un bol se pune frisca, smantana, zahărul si zeama de lămaie si se mixează, pană se obtine o friscă tare care se intinde peste prăjitură. Prăjitura se dă la rece circa 2 ore, apoi se poate consuma.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!

Comenteaza prin Facebook