Prăjitură fragedă cu gem si cremă de nuci. O prăjitură gustoasă și ieftină!

Abonati-va canalului nostru de youtube pentru mai multe retete video : https://bit.ly/2JssbSZ

Ingredientele pe care le folosim pentru blat: 3 gălbenușuri și 1 ou întreg, 250g unt, 150g zahăr, 500g făină, 1 plic praf de copt, 5ml esență de vanilie.

Ingrediente pentru umplutura cu gem : 2 albușuri, 150g zahăr, 5ml esență de rom, 1 praf de sare, 200g magiun de prune.

Ingredientele pentru crema de nucă: 400g nuci pisat, 3 linguri de lapte, 4 gălbenușuri, 4 albușuri, 300g zahăr pudră, 5g esență de vanilie, 2 linguri de cacao.

Mod de preparare: 

Untul, pe care l-am ținut la temperatura camerei, se amestecă împreună cu esența de vanilie, gălbenușurile, oul întreg și zahărul tos, iar mai apoi se mixează timp de 3-4 minute la o vizteză mare, până când obținem o cremă spumoasă. Adăugăm făină cernută pe care o amestecăm cu praful de copt și se omogenizează până se obține un aluat vârtos, omogen, pe care să-l putem desprinde cu ușurință de pereții vasului. Aluatul se împarte în 3 părți. Prima parte se înfășoară în folie alimentară și se dă la rece. Cea de-a doua bucată se întinde într-o foaie și se așează într-o tavă unsă bine cu unt și tapetată cu hârtie de copt.

Pentru a prepara umplutura cu gem, batem spumă albușurile cu un praf de sare, adăugăm zahărul tos și mixăm până obținem o bezea tare. Adăugăm magiunul și se omogenizează foarte bine ingredientele până obținem o cremă omogenă. Crema se întinde peste aluat și se nivelează ușor cu ajutorul unei linguri. Se întinde și cea de-a doua foaie și se așează cu mare grijă peste stratul de aluat.

Pentru umplutura cu nucă, amestecăm foarte bine nucile măcinate alături de gălbenușurile frecate cu zahăr și cele 4 albușuri bătute spumă cu un praf de sare. Adăugăm și cacaoa, laptele și se ameste foarte bine toate ingredientele,
iar mai apoi turnăm esența de vanilie. Crema trebuie să fie mai consistentă astfel încât să curgă. În cazul în care vi se pare că este prea moale, completați cu 2 biscuiți măcinați. Crema de nuci se întinde uniform peste foaia de aluat.

Scoatem aluatul pus la rece din grigider pe care-l răzuim peste prăjitură, folosind o răzătoare cu ochiuri mari. Distribuim uniform firimiturile de aluat și băgăm prăjitura la copt aproximativ 30-35 minute într-un cuptor încins la 180C, până se rumenește frumos la suprafață. După ce s-a copt, o lăsăm să se răcească după care o putem servi simplă sau pudrată cu zahăr vanilat!

Notă: Prăjitura se taie rece, cu un cuțit bine ascuțit și cu lama înmuiată în apă după fiecare tăiere.

Abonati-va canalului nostru de youtube pentru mai multe retete video : https://bit.ly/2JssbSZ

Va dorim pofta buna si spor la gatit !

Comenteaza prin Facebook