Prăjitură cu blat pufos, cremă de mascarpone, friscă si căpsuni

206

Ingrediente pentru blat :5 ouă, 5 linguri zahăr, 3 linguri ulei, 10 linguri făină, un pliculet  praf de copt, coaja rasă de o lămaie, o fiolă esentă de vanilie

Ingrediente pentru cremă : 250g mascarpone, 2 linguri de zahăr vanilat, 100ml smantană pentru friscă/friscă lichidă, 200gr căpsuni 

Ingrediente pentru decor  :150ml friscă lichidă, 150gr căpsuni  

Mod de preparare :Prepararea blatului: Albusurile se mixează spumă cu un praf de sare. Se adaugă zahărul si se mixează pană se obtine o spumă densă si lucioasă. Gălbenusurile se freacă cu ulei, se adaugă esenta de vanilie, coaja de lămaie, se toarnă peste albusuri si se mixează usor. Se incorporează făina amestecată cu praful de copt, si se amestecă usor cu o spatulă, cu miscări de jos in sus.

Compozitia obtinută se toarnă intr-o tavă cu dimensiunea 20/30 cm, tapetată cu hartie de copt si se dă la copt la foc mediu pentru circa 25-30 de minute. După ce este copt se  scoate blatul din tavă, si se  punem pe un grătar la răcit cu tot cu hartia de copt. Blatul răcit se taie in 3 părti egale.

Prepararea cremei.  Frisca se mixează bine, crema mascarpone se amestecă cu 2 linguri zahăr pudră si se adaugă peste friscă. Se mixează circa 2-3 minute. Căpsunile se taie in cuburi, se amestecă cu putin zahăr pudră, se lasa să se scurgă de sirop intr-o sită si se adaugă in crema de mascarpone cu friscă. Se amestecă bine ingredientele cu o spatulă.

Asamblarea prăjiturii.  In aceasi tavă se asează prima foaie de blat, se adaugă crema si se nivelează uniform, apoi se acoperă cu cea de-a doua foaie de blat, se pune un nou strat de cremă si se pune deasupra ultima foaie. Peste  ultima foaie se intinde uniform un strat de friscă si se decorează cu aveline din friscă si căpsuni intregi. Prăjitura se dă la rece circa 2-3 ore apoi se poate portiona si consuma.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!