Lapte de pasăre cu cremă de vanilie, desertul din copilărie

6935

Ingrediente pentru crema  de vanilie : 500 ml lapte, 4 gălbenusuri, 150 g de zahăr tos , o lingură rasă de amidon , un praf de sare, 2 pliculete zahăr vanilat, 5g esentă de vanilie

Ingrediente pentru bulgarii de spumă :4 albusuri, un praf de sare, 50g zahăr, un plic de zahăr vanilat   

Ingrediente pentru decor :Fulgi de  ciocolata  sau sos de caramel 

Mod de preparare: Prepararea bulgărasilor. Intr-o oală se pune laptele la fiert impreună cu zahărul vanilat. Intre timp pană fierbe laptele, albusurile se mixează cu un praf de sare si cu zahărul si zahărul vanilat pană devin  o spumă tare ca o bezea. Cand laptele incepe să fiarbă cu ajutorul unei linguri se iau bulgărasii de albus si se pun usor peste laptele fierbinte. Se lasă circa 25 de secunde să se intăreasca apoi se intorc usor cu o paletă de plastic  si pe partea cealaltă , se scot si se lasă bulgărasii  la scurs intr-o sită sau pe o farfurie.

Prepararea cremei de vanilie. Intr-un bol se pun gălbenusurile si se  mixează 2-3 minute cu zahărul si amidonul. Laptele in care au fost fierti bulgarasii se adaugă treptat peste gălbenusuri , esenta de vanilie si se continuă mixarea pană la omogenizarea completă.  Se lasă compozitia la fiert circa 10 minute amestecand pană incepe să se ingroasă. Se opreste focul si se lasă crema la răcorit (o puteti pune intr-un vas cu apă rece sa grabiti răcorirea).

Crema se toarnă in cupe mici , sau in boluri mici si deasupra se pun bulgarasii. Se dă circa  2-3 ore la rece desertul, apoi se poate consuma.

Puteti să ornati cu fulgi de ciocolată, sos de caramel după dorinta fiecăruia.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!