Gogosi de post aromate şi gustoase

1953

Ingrediente pentru aluat : 500 g făină, 150 ml apă minerală, 100 ml suc fanta, 70g zahar tos,  2 g drojdie uscata la pliculet, un praf sare, coajă rasă de la o lămâie, un pliculeţ zahăr vanilat, o linguriţă ulei

Ingrediente pentru decor : 150g zahăr pudră, ulei pentru prăjit 

Mod de preparare. Intr-un bol pune făina, se face o gropită in mijloc si se adaugă pliculetul de zahăr vanilat, zahărul, drojdia uscată, sarea, coaja rasă de lămaie, o lingurită de ulei si la final se adaugă putin cate putin apa minerală si sucul.  Se frămantă bine aluatul pană se  omogenizează bine toate ingredientele , rezultatul va fi  un aluat foarte moale, cremos. Se lasa aluatul circa 10-25 minute acoperit cu un prosop de bucatarie.

Se pune la incins ulei intr-o tigaie antiaderentă sau intr-un tuci si cu ajutorul unei linguri se  ia din aluat cu o lingură si se pune in uleiul incins. De fiecare dată se bagă mai intai lingura in uleiul incins apoi se ia aluatul, astfel nu o să se lipească. După ce s-au copt gogosile pe ambele părti, se scot cu o paletă pe un servetel de bucătărie, ca să absoarbă excesul de ulei, apoi se pudrează cu zahăr vanilat cat sunt incă calde.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!