Fursecuri fragede in două culori,simplu de preparat gata in aproximativ 25 de minute

3078

 Ingrediente  : 250g unt cu 80% grasime tinut la temperatura camerei,  un ou,  150g zahăr pudră, 50g amidon, 30ml ulei, un pliculet de vanilie, o lingurită de cacao,  o lingurită praf de copt, putină sare,  500g făină, 150g alune  

Mod de preparare. Intr-un bol se pune untul tinut la temperatura camerei, tăiat in pătratele mici. Peste unt se adaugă zahărul si se freacă untul cu zahărul circa 1 minut. Peste compozitie se adaugă oul, uleiul, zahărul vanilat si se omogenizează bine compozitia.  Se adaugă amidonul in compozitie si se amestecă bine. Separat făina se amestecă cu praful de copt si sarea, apoi se adaugă lingură cu lingură in compozitie făina si se amestecă bine. Compozitia obtinută se imparte in 2 părti egale. Intr-un aluat se adaugă praful de  cacao si se frămantă bine aluatul. Aluatul simplu se imparte la randul lui in două părti. Se infăsoară cele trei bucăti de aluat in folie alimentară si se dau la frigider circa 7 minute, apoi se intinde aluatul de cacao intr-o foaie subtire, si aluatul simplu in altă foaie subtire.

Cu ajutorul unui pahar se decupează cercuri din ambele foi de aluat. Cercurile decupate se suprapun, cercul de cacao peste cercul aluatului cu vanilie si invers cercul de vanilie peste cel de cacao, pentru a obtine fursecuri variate. Fiecare cerc format se taie in două părti egale.

Partea tăiată se indoaie formandu-se petala floarei. Se continuă procedura pană se formează toate petalele. Se unge cu ulei o hartie de copt si se aseaza intr-o tavă, puteti folosi si tava de la aragaz, apoi se pun cate 5 petale in tavă formandu-se o floare. In mijoc se pune o aluna si se apasa usor. Se continuă procedura pană obtinem o tavă cu 10-12 floricele. Se coc fursecurile in cuptorul incins la 180˚ pentru circa 10-15 minute.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!