Chec pufos pentru diabetici, sănătos si gustos

1805

 Ingrediente :80g unt nesărat,  100ml sirop de stevie, 2 gălbenusuri, 2 albusuri, sucul unei lămai si coaja rasă, 250g făină de hriscă, un pliculet praf de copt, 150ml lapte fără grăsime(puteti folosi si apă minerală),  80g curmale confiate

Notă :Făina de hriscă si siropul de stevie pot fi găsite in magazinele Plafar, magazinele cu produse naturiste, sau la rafturile cu produse naturiste din supermarketuri.

Mod de preparare

Intr-un bol se mixează untul tinut la temperatura camerei cu siropul de stevie. Separat se mixează albusurile pană se spumează , se adaugă gălbenusurile si se mai mixează 2-3 minute. Peste untul mixat se adaugă făina de hriscă amestecată cu praful de copt, coaja de lămaie rasă si sucul de lămaie, laptele, curmalele tocate mărunt si se omogenizează bine ingredientele. Se adaugă  compozitia de ouă si se amestecă cu o spatulă de lemn cu miscări de sus in jos. Se tapetează cu hartie de copt o tavă pentru chec, se toarnă compozitia in tavă, se poate presăra deasupra cativa samburi de migdale tăiate si se dă checul la copt in cuptorul incins la 180˚ pentru circa 30 -35 de minute.

 Vă dorim poftă bună si spor la gătit!