Bezele de casă

4698

Ingrediente  : 170 g albusuri, 350 g zahar tos, o lingură zeamă de lămaie, un plic zahăr vanilat, o fiolă esentă de vanilie

Mod de preparare. Albusurile se pun intr-un bol de inox. Peste ele se adaugă zahărul, zahărul vanilat si  zeama de lămaie. Cu ajutorul unui tel se omogenizează bine ingredientele. Bolul se pune la fiert la Bain Marie(baie de abur). Compozitia se amestecă continuu, fără să se bată pentru circa 5 minute. După  5 minute , se adaugă esenta de vanilie si amestecul se mixează la viteză mare timp de 12 minute pană obtinem o spumă albă si tare. 

Spuma obtinută se pune intr-un pos mare si intr-o tavă tapetată cu hartie de copt se incepe formare bezelelor. Puteti face orice forme doriti in functia de capetele pos-ului.

Coacerea bezelelor. Dacă aveti un cuptor normal fără timer, bezelele se coc la foc foarte mic la 110 grade, cu usa intredeschisă de aproximativ un 1 deget (o puteti fixa asa folosind coada unei linguri de lemn). Se coc circa 30-35 de minute.  După ce sunt coapte,usor intarite, se opreste cuptorul si se lasă bezelele să se răcească in cuptor cu usa deschisă. Dacă doriti să le colorati puteti adaugă in spuma de albusuri, putin sirop de cirese, căpsuni.

Vă dorim poftă bună si spor la gătit!