15 leacuri babesti confirmate si de catre medici

654

Din cele mai vechi timpuri oamenii au cautat sa gasesca diverse lecauri si remedii natural pentru diverse problem de santate.Desi nu sunt demonstrate stiintific, aceste leacuri numite  “babesti” uneori sunt recomandate chiar de catre medici si au o reusita sigura pentru ameliorarea sau vindecarea anumitor afectiuni.

1. Gargară cu apă cu sare. Sarea este un dezinfectant natural care tratează infecțiile locale, iar beneficiile gargarei cu soluție salină sunt benefice persoanelor care au rosu in gat sau amigdale inflamate. Sarea are proprietati antiseptice care pot ajuta la reducerea bacteriilor și a inflamației în gât. Acest remediu simplu poate oferi alinare temporară pentru durerile de gât și iritațiile.

2. Laptele cald cu usturoi,ajuta la eliminarea virmilor intestinali. Usturoiul conține substanțe cu potențiale proprietăți antiparazitare și antibacteriene.

3. Laptele cald cu miere și gălbenuș crud de ou este ideal pentru tratarea durerilor în gât, ameliorează durerea și disconfortul și  vindeca răgușeala. Consumul de lichide calde, cum ar fi laptele, poate ajuta la menținerea hidratării și la calmarea gâtului.

4. Cartofi stropiți cu spirt sunt recomandati pentru ameliorarea febrei și reducerea inflamației gâtului. Amidonul din cartofi se pare ca poate actiona asupra inflmatiilor in timp ce alcoolul sanitar trateaza febra.

5. Uleiul de măsline amestecat cu ou este un leac minune contra căderii părului. Uleiul fiind  bogat în antioxidanți si nutrienți esențiali hrănește părul în profunzime, iar acizii grași Omega-6 din ou ajuta firul de păr să nu se rupă.

6. Sirop din suc de ridiche neagră cu o lingurita de miere (sau zahăr) se recomanda pentru tratarea tusei seci. Ridichea neagră conține substanțe care pot ajuta la reducerea iritației în gât și la ameliorarea tusei.Se taie o ridinche in doua,se scobeste miezul si se pune o lingurita de miere sau zahar.Se lasa la macerat peste noapte iar din siropul lasat se consuma cate 1 lingurita pana la ameliorarea simtomelor.

7. Ceaiul de mentă contra diareei,este unul dintre cele mai vechi remedii naturiste. Mentolul, substanța prezentă în mentă, are proprietăți antispastice care pot ajuta la relaxarea mușchilor din tractul digestiv și la reducerea contracțiilor intestinale excesive

8. Sucul de varză crudă sau de cartof crud ameliorant natural pentru tratarea ulcerului gastric. Varza crudă conține substanțe care ar putea ajuta la reducerea inflamației și a acidității gastrice. De asemenea, poate oferi o oarecare protecție pentru mucoasa gastrică.

Sucul de cartof crud conține substanțe care ar putea avea proprietăți antiinflamatoare și calmante pentru stomac.

9. Supă de pui atenueaza simptomele răcelii. Este nutritivă, recomandata in timpul virozelor și răcelilor grabind vindecarea lor. Supa de pui conține lichide, ajutând astfel la menținerea hidratării, care este esențială în timpul răcelii, când corpul poate să piardă fluide din cauza febrei și a transpirației. Aburul cald al supei poate contribui la deschiderea căilor respiratorii și poate oferi un sentiment de ușurare în cazul congestiei nazale și a tusei. Supa de pui furnizează nutrienți importanți, cum ar fi proteinele, vitaminele și mineralele, care pot sprijini sistemul imunitar și ajuta la refacerea organismului.

10. Miere pentru vindecarea rănilor.Cunoscuta pentru proprietăți antibacteriene,mierea ajuta la vindecarea ranilor si bubelor. Mierea conține substanțe precum peroxidul de hidrogen, glucoza oxidaza și acidul formic, care au proprietăți antimicrobiene. Acestea pot ajuta la prevenirea infecțiilor bacteriene în răni. Mierea are și proprietăți antiinflamatoare, ceea ce poate ajuta la reducerea inflamației în jurul rănilor și la ameliorarea disconfortului.

11. Pastă de dinți pentru vindecarea herpesului.Datorita mentolului din pasta de dinti va calma mancarimile si va usca herpesul format.

12. Șosete stropite cu oțet pentru scăderea febrei.Otetul amestecat cu apa in care se inmoaie sosetele si apoi se pun in picioare ajuta la scaderea febrei. Teoria acestui lea car fi că evaporarea apei din șosetele ude ar putea ajuta la scăderea temperaturii corpului.

13. Uleiul de cocos eficient  în lupta cu acneea. Uleiul de cocos este recunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și antiinflamatoare, ceea ce îl face un tratament potențial în lupta împotriva acneei. Cu toate acestea, eficacitatea sa poate varia de la o persoană la alta, iar rezultatele pot depinde de tipul de ten și cauza acneei.

14.Gustul amar provocat de vezica biliara poate fi ameliorat folosind ceaiul de anghinare. Anghinarea scade nivelul colesterolului si vezica biliara va functiona mai usor. Ceaiurile pot fi baute dimineata pe stomacul gol sau inainte de mese.

15. Gheata este cel mai banal remediu pentru  crampele musculare.Gheata pus aintr-o carpa moale si apoi aplicata peste zona dureroasa face adevarate minuni. Gheata are proprietăți antiinflamatoare și poate ajuta la reducerea inflamației din jurul mușchilor afectați. Gheata are un efect de amorteală și poate ajuta la reducerea senzației de durere asociată cu crampele musculare.

Aceste leacuri nu inlocuiesc in totalitate tratamentele prescrise de medicii specialisti. Dacă ești în căutarea unui remediu pentru orice afectiune, consultarea medicului este întotdeauna recomandată pentru a determina cauza și pentru a primi îndrumări corespunzătoare privind tratamentul.