Salvează această rețetă! Aceasta este rețeta de mici pe care o făceau bătrânii noștri. Delicios!

Vă prezentăm cea mai bună rețetă de mici pe care o făceau bătrânii noștri. Bineînțeles, cum este normal, fiecare gospodar a adaptat rețeta după propriul gust și zona din care provine.

Ingredientele de care ai nevoie: 500g carne tocată de vită, porc și oaie (după preferințe), 200ml zeamă oase de vită, 3 căței de usturoi, 1/2 linguriță de bicarbonat, condimente (după gust).

Mod de preparare:

Deși carnea pe care o cumpărați este tocată în prealabil, vă recomandăm să o mai dați printr-un robot de bucătărie sau o mașină de tocat, deoarece condimentele vor pătrunde mult mai bine într-o pastă mai moale. Se amestecă bine, bine, adăugând treptat zeama de oase. Adăugăm și condimentele. Ca un mic secret, vă recomandăm ca după ce ați format micii să îi lăsați la rece între 3 și 24 de ore pentru a se pătrunde bine. Adaugă-i atunci când grătarul/tigaia sunt bine încinse, lăsându-i câte 2 minute pe fiecare parte. Mai lasă-i pe final cel mult 10 minute și scoate-i rapid! Va dorim pofta buna si spor la gatit reteta de mititei.

Vezi si reteta noastra video de cartofi la cuptor cu sunca si cascaval.

Comenteaza prin Facebook